• Oznamy

        • Prímestský tábor 2021

        • 13.05.2021 13:01
        •  
        • PRÍMESTSKÝ TÁBOR 2021

           

          ČINNOSŤ V ČASE: od 8:00 do 15:30 hod.

           

          POPLATOK: 5 € na deň, spolu 55 €.

           

          INFORMOVANÝ SÚHLAS :  informovany_suhlas_PrT2021.docx

           

          DIEŤA SA PRIHLÁSI DO 31.05.2021.

           

          PRIHLÁSENÉ DIEŤA PRINESIE DO 31.05.2021:

          - podpísaný informovaný súhlas rodiča,

          - prekopírovanú kartičku poistenca,

          - vyplnený spôsob odchodu dieťaťa domov (samo, rodič),

          - poplatok 55 € (bez možnosti vrátenia, ak dieťa nenastúpi).

           

          POČET DETÍ V PT 2021:

          cca 120 detí + 11 pedagogický dozor.

           

          PROGRAM:

           

          „Zmysluplne trávim svoj voľný čas –poznávam, zároveň sa hrám.“

           

          1.7.2021

             Prvý deň - štvrtok sa oboznámime s programom na celý prímestský tábor, s organizačnými a bezpečnostnými predpismi. Zabavíme sa loptovými a pohybovými hrami, budeme korčuľovať na rozsiahlych priestoroch športového areálu Slávia. Po obede v školskej jedálni nás bude čakať motivačné kreslenie kriedou na asfalt v priestoroch školského areálu. Kreslenie bude vyhodnotené a odmenené. Obed zabezpečený.

           

          2.7.2021

             Okolie mesta Piešťany budeme obdivovať z lode Trajan, od prístavu na Nábreží Ivana Krasku až k Vtáčiemu ostrovu. Spoznáme faunu a flóru po oboch brehoch priehradného jazera Sĺňava. V popoludňajších hodinách sa zameriame na  krásy a dominanty historického i súčasného mesta z vyhliadkového vláčika nazývaného „Piešťanský expres“.

           

          6.7.2021

             V utorok sa zúčastníme exkurzie na veľkom hrade v Malých Karpatoch – Červený Kameň. Spoznáme život na hrade prehliadkou dobovo zariadených hradných interiérov. Budeme prechádzať salónmi, spálňami, jedálňou i rytierskou sálou, kde si prezrieme inštaláciu dobového interiérového zariadenia šľachty od obdobia renesancie po obdobie secesie. Odpoludnie venujeme zábavno-pohybovým hrám na lúke pod hradom.

           

          7.7.2021

             Vychádzka zameraná na poznávanie historického centra v meste Trnava nás bude čakať v stredu. Pozrieme si súsošie svätej Trojice, Mestskú vežu, divadlo Jána Palárika, Kultúrny dom, Radnicu, Kostol Najsvätejšej Trojice, Kostol sv. Jakuba staršieho apoštola, pomník Antona Bernoláka. Vychádzku zakončíme zábavno-pohybovými hrami v Promenáde.  Po obede v školskej jedálni sa zabavíme v tvorivých dieľňach v priestoroch školy. Zhotovené práce  budú vyhodnotené a odmenené. Obed zabezpečený.

           

          8.7.2021

             Na geografii budeme hľadať pirátsky poklad a po obede sa zabavíme športovo – vedomostnou súťažou spojenou so sladkou odmenou. Obed zabezpečený.

           

          9.7.2021

             V piatok sa deti dopoludnia zahrajú v priestoroch školského areálu na novom namaľovanom detskom ihrisku hry, ako sú: škôlka, človeče, piškvorky, twister, rôzne prekážkové skoky a behy. Po obede v školskej jedálni deti budú vymýšľať a kresliť logo prímestského tábora. Kreslenie bude vyhodnotené a odmenené. Obed zabezpečený.

           

          12.7.2021

             V pondelok sa rozhýbeme. Čaká nás „Telesná, zdravie a šport“ – Hľadanie pokladov v teréne – orientácia a vedomosti. Popoludní budeme behať cez prekážky. Obed zabezpečený.

           

          13.7.2021

             „Hravá angličtina“ nás zaujme v utorok. Učenie sa hravou formou, rôzne stupne obtiažnosti, slovná zásoba, gramatické cvičenia, rozprávka v anglickom jazyku. Popoludní pohybové aktivity – pokyny v anglickom jazyku, počúvanie anglických piesní – práca s textom, dopĺňanie chýbajúcich slov. Obed zabezpečený.

           

          14.7.2021

             „ Telesná, zdravie a šport“ – Súťaže: hod kriketovou loptičkou do diaľky, hod na cieľ, preskoky na švihadle, skákanie na gume, žonglovanie s loptou, 50 m beh na čas. Popoludní „Vybíjaná“ – súťaž o víťazné družstvo. Obed zabezpečený.

           

          15.7.2021

             „Kráľova nad Váhom, Tomašíkovo“ - Ako vyzerá skutočná farma zistia deti na Detskej farme Humanita, kde uvidia všetky zvieratká v tesnej blízkosti s možnosťou povoziť sa na koníkoch. V popoludňajších hodinách si prezrieme vodný kolový mlyn, ktorý dnes slúži ako technická pamiatka ľudového mlynárstva na južnom Slovensku v krásnom prírodnom prostredí na brehu Malého Dunaja.    

           

          16.7.2021

          „Dňom bádania“ zavŕšime tohtoročný prímestský tábordeti sa budú presúvať po stanovištiach: učebňa chémie – zaujímavé pokusy (chemická sopka, farby v mlieku, tancujúce hrozienka, štekajúci vodík a iné) vonku – výroba slizu, hry s farbami, učebňa fyziky – zaujímavé pokusy z fyziky, učebňa biológie – biológia v praxi. Obed zabezpečený.

           

                                                                  

           

           

                                                                                             ZODPOVEDNÁ: Mgr. Andrea Chlpatá

        • Naspäť na zoznam článkov