• Novinky

            • Deň bláznivých účesov

            •  

              Milé deti, hneď po prázdninách 3.4.vyhlasujeme Deň bláznivých účesov. Tešíme sa na veselé kreácie a najúspešnejší, najblaznivejší účes bude odmenený sladkou odmenou. Samozrejme aj pani učiteľky/ učitelia sa s radosťou zapoja

            • Krajské kolo - Veľkonočné aranžovanie

            • Na krajskom kole súťaže Veľkonočné aranžovanie v Centre voľného času v Trnave našu školu reprezentovali Veronika Krchnákova a Martina Lištjaková. Obe žiačky boli úspešné a umiestnili sa v kategórii Povinné aranžovanie na druhom mieste. Veronika Krchnáková sa ešte umiestnila aj v kategórii Voľné aranžovanie na prvom mieste. Srdečne im blahoželáme!

            • Veľkonočné aranžovanie

            • Dňa 12.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Veľkonočné aranžovanie. Víťazkami sa stali žiačky Veronika Krchnáková zo 6.A a Martina Lištjaková zo 7.C. Srdečne im gratulujeme!

            • Zápis detí do 1.ročníka

            •  

               do Základnej školy s materskou školou Spartakovská 5, 917 01 Trnava

              pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční

              dňa 4.  a 5. apríla 2024 (štvrtok a piatok) v čase od 10:00 do 18:00 hodiny v budove základnej školy

               

              V deň konania zápisu je žiadúca osobná účasť obidvoch zákonných zástupcov spolu s dieťaťom.

              K zápisu do 1. ročníka je potrebné, aby si zákonní zástupcovia priniesli platné občianske preukazy a rodný list dieťaťa. 

              Povinná školská dochádzka sa začína začiatkom školského roka (1. septembra), ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku života a dosiahne školskú spôsobilosť.                                                                                                   

              Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť alebo nedosiahlo školskú spôsobilosť a je uňho predpoklad, že bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Uvedené sa vzťahuje aj na dieťa, ktoré v školskom roku 2023/2024 nenavštevovalo materskú školu alebo zariadenie predprimárneho vzdelávania.

              Zápis je určený pre deti narodené od 1. septembra 2017 do 31. augusta 2018.                                        

              Prihlášku  je treba  podať   elektronicky  - prostredníctvom elektronickej prihlášky   s podpismi oboch zákonných zástupcov a s povinnou prílohou č. 1:

              priloha_c.1_-_Vyhlasenie_zakonnych_zastupcov_dietata-zariadenia.docx

                   Podľa § 144a ods. 1 školského zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, vyžaduje na prihláške podpis obidvoch zákonných zástupcov dieťaťa.

                • ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu, jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa na prihláške alebo zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou je potrebné k prihláške pripojiť čestné vyhlásenie zákonného zástupcu    priloha_c.2_-_Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx 
                •                                                                                                                                                
                • ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis    len jedného zákonného zástupcu, musia o tejto skutočnosti doručiť riaditeľovi školy písomné vyhlásenie zákonných zástupcov -   priloha_c.3_-_Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam_tykajucich_sa_....docx

              V prípade, že Vám termín zápisu nevyhovuje alebo máte iné vážne dôvody, pre ktoré sa zápisu nemôžete zúčastniť,  kontaktujte riaditeľku školy na tel. čísle: 3236903 alebo na sekretariat@zsspartaktt.edu.sk.

              Riaditeľka základnej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na vzdelávanie do základnej školy do 15. júna 2024. 

              Ako postupovať pri zápise dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami?

              Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá riaditeľovi základnej školy spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

              Ako postupovať, ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosahuje školskú spôsobilosť?

              Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosahuje školskú spôsobilosť,  je povinnosťou rodiča zapísať ho do ZŠ a zároveň požiadať riaditeľku materskej školy na základe:    písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a  písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast     o pokračovanie plnenia  povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa v MŠ.
              Je však nutné prísť aj na zápis do základnej školy a následne riaditeľke základnej školy predložiť fotokópiu Rozhodnutia o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa.

              Ako postupovať, ak chcete zapísať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku života?

              Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré k 31. augustu 2024 (vrátane) nedovŕši šiesty rok veku, ak zákonný zástupca pri zápise predloží riaditeľke školy súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva  a prevencie súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

               

              Pri zápise dieťaťa základná škola vyžaduje:

                • osobné údaje o dieťati - meno, priezvisko a rodné priezvisko, dátum a miesto narodenia, rodné číslo, národnosť, štátna príslušnosť a adresa trvalého pobytu dieťaťa (alebo adresa miesta, kde sa dieťa obvykle zdržiava, ak sa   nezdržiava na adrese trvalého pobytu;
                • osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa - titul, meno, priezvisko rodné priezvisko, adresa trvalého bydliska a druh pobytu, kontakt na účely komunikácie (telefónne číslo, e-mail, elektronická schránka). 

               

              Ďalšie prílohy do ŠKD:

              1.  zapisny_listok_do_SKD.pdf
              2. Ziadost_o_prijatie_do_SKD.pdf
            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľské voľno

              Riaditeľka ZŠ s MŠ , Spartakovská 5, Trnava, oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č.245/ 2008 Z.z, o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, udeľuje dňa 20.3.2024 (streda) riaditeľské voľno žiakom 5.,6.,7.,8. ročníka z dôvodu bezproblémového priebehu Testovania 9 – 2024.

               

              Všetci žiaci II. stupňa (okrem deviatakov) sú  automaticky odhlásení z obeda.

            • Hollého pamätník

            • 13.3.2024 sa zúčastnili žiačky našej školy  : Nina Krajčovič (5.A), Eliška Gouws (3.C) a Sára Královičová (3.C) obvodného kola súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy  Hollého pamätník.

              Na 3.mieste sa umiestnila Sára Královičová, ktorá postupuje do okresného kola  súťaže Hollého pamätník v prednese poézie.

            • JOBUSOVKY

            • Dňa 12. marca v rámci mesiaca venovaného knihám k nám do školy zavítal spisovateľ, hudobník a herec Branislav Jobus s knižnou besiedkou pod názvom Jobusovky.Počas tohto hudobno-knižného podujatia nám pútavým spôsobom plným zážitkov zo svojho života spolu s originálnymi pesničkami predstavil svojich viac ako 21 kníh nielen pre deti a dokázal nám, že sny sa dajú plniť...

            • Burza kníh

            • Vážení rodičia, milí žiaci, máme tu marec a s ním by sme radi venovali svoju pozornosť knihám. Pripravili sme si akciu Burza kníh. Touto akciou by sme radi zvýšili záujem o čítanie kníh, ale aj environmentálny aspekt akcie, kedy nepotrebným veciam dávame nový dych. Knihy, ktoré považujete doma za zbytočné, čiže už ste ich prečítali alebo vás nezaujali, môžete priniesť do školy počas budúceho týždňa od 11.3.- 15.3. 2024 svojim triednym pani učiteľkám. Burza kníh bude prebiehať 27.3. 2024 v rámci vyučovania, v spoločenskej miestnosti. Akcia je určená pre celú školu. Výťažok z tejto akcie pôjde pre deti našej školy na pomôcky a voľnočasové aktivity, tak ako Vianočné trhy (stolný tenis, šach a pod.). Ďakujeme a tešíme sa z Vášho záujmu. Želáme ešte pekné prázdniny a pohrabkajte sa v poličkách. S pozdravom Katka Smolková a Lenka Šaradínová